Tambah Ulasan

Website . October 14, 2021
Kelebihan Sebuah Website Untuk Bisnes

Ramai orang tak tahu macam mana nak buat website yang berkualiti. Ya, memang betul banyak sifu-sifu di luar sana boleh ajar cara buat website yang nampak gah dan cantik. Tetapi adakah website tersebut membantu bisnes naikkan sales, leads dan boleh memudahkan operasi perniagaan.

Kalau nak ikutkan, struktur website ini sebenarnya bergantung kepada target market bisnes itu sendiri. Bisnes owner ni selalu sibuk dan tiada masa untuk belajar satu-satu semata-mata nak buat website yang agak teknikal ni. Lebih baik fokus dekat operasi dan pemasaran untuk naikkan sales daripada pening kepala nak fikir buat website. Kalau buat sendiri, biasanya akan selalu tukar sana sini sebab tak cukup ilmu.

Bila dah penat nak buat sendiri, mula nak cari developer untuk buatkan website. Tetapi, mulalah yang sorang ni cas mahal sangat. Ada yang murah sebenarnya, tetapi tak tahu kualiti nanti macam mana. Jadi, pening sebenarnya nak tahu harga market dapatkan website berkualiti ?

Sebenarnya, website membantu untuk memudahkan operasi, naikkan jenama dan sales bisnes jika dibagunkan dengan sebaiknya.

Ada seorang usahawan yang menjual servis fotografi ni dapat close sale dengan mudah hingga 5 angka dalam masa 3 bulan sahaja setelah mendapatkan website. Katanya, website ini bukan sahaja boleh lipatgandakan sales syarikat, tetapi mengurangkan kos overhead, tak perlu tambah pekerja kerana banyak sektor yang boleh diautomasikan dan semuanya berlaku tanpa perlu kehadiran dia. Dia cuma pantau dan kenal pasti sektor mana yang perlu ditambah baik berdasarkan metrik, kerana setiap sektor ada metrik KPI yang perlu dicapai. Inilah nikmat ketenangan dalam berbisnes. Dia kini mampu untuk bercuti lebih lama bersama keluarga tersayang.

 

Ya, website adalah penyumbang utama boleh tarik trafik yang datang buat sesuatu dengan informasi di website dan seterusnya menjadi pelanggan yang setia. Tetapi, bagaimana nak buat website yang tinggi conversion? Apa ciri-ciri yang perlu kita tahu untuk buat website yang berkualiti? Dapatkan rahsia ciri-ciri website yang berkualiti dengan ebook yang bernilai RM 59 ini sekarang secara PERCUMA hari ini sahaja.

Buku Asas Website Berkualiti
Dalam e-book ini anda akan dapat kenalpasti bagaimana langkah dan cara yang betul sebelum mendapatkan sesebuah website dari developer mahupun servis pembuat website.
Wave Admin's Avatar

SenangStart Admin

Author

Share :
Latest Highlight
Kelebihan Sebuah Website Untuk Bisnes
Dalam e-book ini anda akan dapat kenalpasti bagaimana langkah dan cara yang betul sebelum mendapatkan sesebuah website dari developer mahupun servis pembuat website.

OFFERS INCLUDE:

  • Full Time Life Access
  • E Book percuma
  • Consulation 24 Jam
Muat Turun
Related Articles
Tempah sesi 1-on-1 audit bisnes anda
Tempah sesi konsultansi bersama kami untuk selesaikan masalah bisnes anda sekarang.