Tambah Ulasan

Website . October 26, 2021
24 Cara Percuma Untuk Promosikan Website Sedia Ada

Setelah anda mulakan bisnes kecil-kecilan anda dan bina website. Anda perlu terus sebarkan kepada potensi pelanggan untuk mereka melihatnya. Terdapat banyak cara termasuk menulis blog, email, dan SEO.

 

Walaupun kempen pemasaran boleh dikira mahal dari segi harganya, ia merupakan cara yang sangat efektif bagi syarikat yang mempunyai bajet. Terdapat banyak sebenarnya kempen yang tidak memerlukan kos, termasuk direktori atas talian, platform sosial dan banyak lagi.

 

Untuk menjimatkan masa anda, kami kumpulkan 50 cara yang terbaik beserta URL untuk jadikan perniagaan anda lebih dikenali di atas talian.

 

Direktori Atas Talian Untuk Perniagaan

Menunjukkan nama dan website merupakan cara promosi percuma yang boleh ditambahbaik SEO anda. Ini dapat membantu anda untuk promosikan website anda dengan menambahbaik ranking dan kebarangkalian untuk dijumpai di Google.

 

1. Google My Business

2. Apple Maps

3. Bing Places

4. Yellow Pages

5. Yahoo! Local

6. Better Business Bureau

7. Manta

8. Insider Pages

 

Platform Media Sosial

Promosi media sosial adalah strategi penting yang boleh digunapakai pemilik bisnes. Ini penting kerana platform ini PERCUMA sama ada anda mempromosikan diri di Instagram atau memulakan channel Youtube untuk promosikan bakal pelanggan anda.

 

1. Facebook

2. Instagram

3. Snapchat

4. LinkedIn

5. Twitter

6. Pinterest

7. YouTube

8. Yelp

 

Media Sosial Kelompok

Perbezaan untuk ini dari media sosial biasa adalah mengikut kumpulan dan beroperasi mengikut penghantaran link dan menghasilkan kualiti konten. Dengan menghasilkan konten di platform sebegini ia dapat membawa pelanggan ke link website yang anda inginkan.

 

1. Reddit

2. Quora

3. Tumblr

4. Foursquare

5. WikiHow

 

Iklan Website Klasifikasi

Dengan menggunakan iklan untuk mempromosikan website melalui iklan website klasifikasi dapat menghasilkan peluang kepada pelanggan untuk melihat website anda. Meletakkan nama dan URL pada tempat ini secara percuma sangat cepat, mudah dan berpatutan untuk tambahbaik pemasaran bisnes anda.

 

1. Craiglist

2. Facebook Marketplace

3. Classifed Ads

 

Menggunakan page bisnes atau menyenaraikan bisnes anda di platform ini adalah cara yang efektif untuk memulakan strategi pemasaran perniagaan.

 

Wave Admin's Avatar

SenangStart Admin

Author

Share :
Latest Highlight
Kelebihan Sebuah Website Untuk Bisnes
Dalam e-book ini anda akan dapat kenalpasti bagaimana langkah dan cara yang betul sebelum mendapatkan sesebuah website dari developer mahupun servis pembuat website.

OFFERS INCLUDE:

  • Full Time Life Access
  • E Book percuma
  • Consulation 24 Jam
Muat Turun
Related Articles
Tempah sesi 1-on-1 audit bisnes anda
Tempah sesi konsultansi bersama kami untuk selesaikan masalah bisnes anda sekarang.